Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi na podružnični šoli v Svetem Antonu smo v petek, 20. 11. 2015, obeležili vseslovensko akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane. Ta projekt je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in ga praznujemo vsak tretji petek v novembru.


Dan slovenske hrane smo na naši šoli obeležili na poseben način. Tako smo se z učenci pred tem dnevom pri pouku pogovarjali o prehranjevalnih navadah. Poudarek je bil seveda na zajtrku, čebelarstvu ter kmetijstvu oziroma lokalni pridelavi in predelavi hrane. Da pa so bile mize poleg zdrave slovenske hrane še lepše, so si učenci pripravili pogrinjke, papirnate čebelice ter od doma so prinesli svojo najljubšo skodelico.

Tako smo v petek, v sklopu omenjenega projekta učence že po prihodu v šolo, postregli s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolkom, vse seveda domačega porekla. Lokalne dobrote so šle v slast tudi podžupanu Mestne občine Koper gospodu Petru Bolčiču, ki je zajtrkoval s prvošolci in drugošolci na naši šoli.

Vsekakor si bodo vsi učenci tudi letošnji, že peti tradicionalni zajtrk vtisnili v spomin, saj se tovrstno prijetno doživetje –skupno zajtrkovanje, zgodi le enkrat letno.

(Skupno 388 obiskov, današnjih obiskov 1)