ID gimnastika

Leto 2017 je bilo za krožek Gimnastike zelo uspešno.
Kljub začetni zmedi okoli urnika smo se uspeli zelo uspešno pripraviti na tekmovanja.
Prvo tekmovanje je bilo novembrski polfinale iz akrobatike, kjer smo šoli priborili najmlajši člani krožka 2.mesto v kategoriji NMDI (najmlajši dečki, 1.-3.razred) ter naše bolj izkušene tekmovalke 1.mesto v kategoriji SDE (starejše deklice, 7.-9.razred).

Najmlajša kategorija otrok ne tekmuje na državnem prvenstvu iz akrobatike, starejša dekleta pa so v decembru nastopila še na finalu, kjer so nas enkratno zastopala. V šolski vitrini lahko tako zagledate še plaketo za 2.mesto na državnem prvenstvu iz akrobatike. Ocene naših deklet so bile na obeh tekmovanjih izvrstne, najboljša pa je bila Meta Muženič (podružnica Sveti Anton), ki si je na polfinalu prislužila 1.mesto, da finalu pa 3.mesto.
Šolskemu tekmovanju je decembra sledil še tradicionalni Pokal dedka Mraza za otroke do 3.razreda, ki se odvija vsako leto v organizaciji Gimnastičnega društva Koper v pričakovanju praznikov. Zastopalo nas je 10 deklet, ki so bila ocenjena za izvedene vaje na preskoku, bradlji, gredi in parterju. Prva ekipa nam je za vaje v 1.stopnji priborila krasno 2.mesto, drugi ekipi pa je za las ušlo 3.mesto. V kategoriji do 8 let si je medaljo za 2.mesto v mnogoboju priborila Maša Gulič (podružnica Sveti Anton), v kategoriji nad 8 let pa si je Vita Vladović (matična enota Prade) prislužila v mnogoboju 3.mesto.
Vsem našim članom se zahvaljujem za vložen trud, tekmovalcem pa še za vsa priznanja, ki so nam v ponos.
Lepo praznujte in si odpočijte, da bo tudi leto 2018 za vse nas srečno in uspešno!
mentorica: Matejka Ludoviko
(Skupno 942 obiskov, današnjih obiskov 1)