DP mala prožna ponjava

Na naši šoli imamo obilico dobrih gimnastičarjev. Tako je – poleg tradicionalne dobro zastopane ženske zasedbe imamo letos za dobro ekipo mladih obetajočih gimnastičarjev. Mladi fantiči so nas jeseni zastopali na polfinalnem tekmovanju v akrobatiki in šoli prislužili 2.mesto. Novo nabavljeni gimnastični dresi žal niso pripomogli nič proti tokratni številčnim in bolj izkušenim Štukljevim naslendnikom, ki so s svojimi akrobatskimi skoki na polfinalu v skokih iz male prožne ponjave pometli z vso konkurenco. Ker pa so naši dečki večinoma prvošolčki (Marsel Gazibara (2.r.) ter Svit Novak, Anže Ruter, Kris Ražman, Jure Pribac (1.r)), ni dvoma, da bodo imeli do naslednjega leta še veliko treningov in možnosti, da dohitijo, ulovijo in morda prehitijo dečke drugih šol tudi v tej disciplini.

Tudi naša dekleta so na polfinalu bila kar težek boj. Udeležba učenk na gimnastičnih tekmovanjih je vsako leto številčnejša in kljub izredno visokim ocenam na tekmovanjih se šole prebijejo na stopničke skorajda po sreči, saj razliko naredi že najmanjša napaka v izvedbi.
Tako žal, kljub zelo dobrim izvedbam, nista posegli po stopničkah ekipi deklet prve (Lia Peroša, Maša Gulič, Teja Sirotič Binkar, Ilaria Stančič, Hana Vodopija) ali druge triade (Edna Nanič, Brian Novak, Larisa Bertok, Alina Ramulič, Alessia Stančič). Zablestela je samo Alessia Stančič, ki se je s svojo izvedbo uvrstila na državno prvenstvo kot posameznica. So pa starejša dekleta dokazala, da se dolgoletni trud splača. Kljub okrnjeni zasedbi štirih deklet (Lana Pavlovič, Maja Žele, Liza Cah, Teja Prodan), ko je štel v nabor točk čisto vsak skok, so se uvrstila na državno prvenstvo kot ekipa.
Bližal se je velikonočni podaljšani konec tedna, ko se je 6 deklet iz naše šole 29.3. odpravilo na državno prvenstvo v skokih iz male prožne ponjave. Alessia je po komičnem pričetku tekmovanja zasedla 19. mesto posamično. Prav gotovo ji bo zelo prijazen sodnik ostal v lepem spominu. Tokrat v polni zasedbi, s pozdravljeno Meto Muženič, pa so dekleta ekipe starejših deklic skočila na sam vrh in v Prade priborila plaketo za 1.mesto, ki že krasi šolsko vitrino.
Vsak dan bližje je še zadnje in najobsežnejše tekmovanje v športni gimnastiki. Mi še naprej pridno telovadimo, vabimo pa k sodelovanju še vse skrite talente na naši šoli, da se nam pridružijo in pomagajo sooblikovati rezultate naše šole!
(Skupno 965 obiskov, današnjih obiskov 1)