Gimnastika

S čudovito uvrstitvijo na zadnjima dvema tekmovanjima se za letos poslavljamo.

03.06.2018 so v Kopru naše gimnastičarke Brina NovakNika Višnjevec (obe Prade), Alina Ramulič in Ajša Čejvanovič (obe Sveti Anton) osvojile ekipno 1. mesto na 1. memorialu Brede Cilenšek.  Najbolje uvrščena je bila Brina Novak, ki je v mnogoboju tudi osvojila 3. mesto.
Uvrstitev nam veliko pomeni, saj je bila Breda Cilenšek dolgoletna učiteljica angleščine na naši šoli, hkrati pa je na šoli in v Gimnastičnem društvu Koper vzgajala številne generacije gimnastičarjev – vključno z nekaterimi dekleti, ki še danes obiskujejo našo šolo, in vašo mentorico krožka. Z njenim znanjem, energijo in voljo do življenja je bila človek, katerega smrt je bila nepredstavljiva. Radi se je bomo spominjali na tem dogodku, za katerega upamo, da bo postalo tradicionalno vsakoletno tekmovanje.
Zadnjega tekmovanja smo se udeležili 16.06.2018 v Divači. Zaradi številnih odhodov na počitnice, bolezni in raznih obveznosti, vezanih na zaključek šolskega leta, se je od 46 aktivnih članic krožka prijateljskega Odprtega medobčinskega prvenstva Divače v ženski športni gimnastiki udeležilo tekmovanja žal samo 8 deklet. Od dvanajstih tekmovalnih nivojev ženske športne gimnastike (kjer 12. nivo predstavlja najvišjo stopnjo tekmovanja) je bilo za to tekmovanje razpisanih 5. Šlo je za drugačno vrsto tekmovanja, saj dekleta niso tekmovala v starostnih kategorijah, ampak razdeljene v kategorije po sposobnosti oz. znanju. Našo šolo smo zastopali v 1. in v 3. nivoju tekmovanja.
V 1. nivoju tekmovanja so nas zastopale Lea Šopič (Sveti Anton), Neža LudovikoAnđela Zorič in Špela Medved (vse Prade), ki so skupno dosegle 6. mesto ekipno. V kategoriji do 8 let se je najbolje odrezala Neža Ludoviko, ki je zasedla 9. mesto v mnogoboju, v kategoriji nad 8 let pa Anđela Zorič, ki je zasedla v mnogoboju 10. mesto.
V 3. nivoju tekmovanja so nas zastopale Vita Vladovič (Prade), Mia JermanHana Vodopija in Alina Ramulič (vse Sveti Anton), ki so skupno zasedle 3. mesto ekipno. V kategoriji do 10 let sta se najbolje odrezali Hana Vodopija in Mia Jerman (zaporedoma 2. in 3. mesto v mnogoboju), v kategoriji nad 10 let pa nas je zastopala izključno Alina Ramulič, ki je zasedla v mnogoboju 10. mesto. Vsem gimnastičarjem in gimnastičarkam krožka želim prijetne počitnice, veliko sonca in sproščenih brezskrbnih dni v upanju, da se bomo tudi naslednje šolsko leto skupaj gibali v šolski telovadnici pri krožku gimnastike.
(Skupno 976 obiskov, današnjih obiskov 1)