Dopis za starše in zaposlene

Spoštovani starši, spoštovani zaposleni!

Živimo v zelo težkih časih, v šolstvu delam predano že 40 let in  tako kriznih razmer še nisem doživela. Zdravstvo v Sloveniji težko obvladuje okužbe z nalezljivo boleznijo COVID-19. Vsakemu, ki pripomore k zajezitvi bolezni, so neizmerno hvaležni. Bodimo solidarni z zdravstvenimi delavci ter bodimo strpni drug do drugega. S skupnimi močni in upoštevanjem ukrepov, s katerimi želimo ohraniti v šoli zdravo in varno okolje, kjer se bodo učenci učili in razvijali svoje sposobnosti. Pouk v šolskih klopeh podpiramo vsi zaposleni na šoli, prav tako tudi predsednik sveta staršev g. Boštjan Brlek, saj negativnih komentarjev staršev ni bilo zaznati, kvečjemu izredno zaupanje v vodstvo in učitelje naše osnovne šole. Navodila, ki sem jih danes dobila od MIZŠ, so jasna, v kolikor ne bomo mogli na šoli vzpostaviti varnega in zdravega okolja, se bodo učenci šolali na daljavo, kar si zaposleni v šoli ne želimo in apeliramo na odgovornost vseh deležnikov naše osnovne šole. Na šoli imamo trenutno v karanteni 3 oddelke, število okuženih narašča. V karanteni je tudi osebje v kuhinji, zato moramo že prilagajati jedilnike šolske prehrane.   DOPIS

 Vodstvo šole resnično verjame v odgovorne starše, ki nam boste kot vedno pomagali ohraniti pouk v živo.

Okrožnica z dne 16. 11. 2021 nam narekuje, da izjemoma lahko šola dovoli sodelovanje staršev pri izvajanju samotestiranja učencev prvega vzgojno – izobraževalnega obdobja (učenci od 1. do 3. razreda). V ta namen bo organizirano samotestiranje:

 

  • v Pradah od 7.00 do 8. 20 v telovadnici pod nadzorom učiteljice Ester Juriševič in staršev,
  • v Svetem Antonu od 7.00 do 8.00 v telovadnici (vhod iz spodnje strani) pod nadzorom Maje Lindič.

 

Tudi za organizirano samotestiranje v prisotnosti staršev je potrebno soglasje.

 

Če imate še kakršnokoli dilemo, se vedno obrnite na vodstvo. Konstruktivnih priporočil bomo vedno veseli. Najlepša hvala vsem, ki nam pomagate ohranjati pouk v živo.

Vodstvo šole z učiteljskim zborom

 

 

 

 

 

 

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)