9_C (13.1. do 19.1.)


Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Spoštovani starši,

 

obveščeni smo bili, da je bil v oddelku vašega otroka potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2. Zaradi navedenega razloga za 9. c prehajamo k izvajanju pouka na daljavo.

 

Zadnji stik z okuženo osebo je bil v ponedeljek, 10. 1. 2022. Trajanje karantene na domu za visokorizične kontakte je do vključno nedelje, 16. 1. 2022. K izvajanju pouka na daljavo prehajamo v petek, 13. 1. 2022, vse do konca karantene.

 

Učenci, ki ostajajo doma, sledijo pouku preko platforme Zoom. Vključijo se v Zoom sobo oddelka 9. c. Povezava do zoom sobe je: https://arnes-si.zoom.us/j/2664599282

 

Zoom sobe oddelkov so tudi na naši spletni strani: https://os-ev-prade1.splet.arnes.si/files/2021/10/ZOOM-SOBE-ODDELKOV-PREDMETNE-STOPNJE.pdf

V primeru težav kontaktirajte razredničarko.

 

Izjeme so:

  • učenci, ki so preboleli covid-19, kar dokazujejo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ter
  • učenci, ki so preboleli covid-19 (kar dokazujejo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni) IN so bili cepljeni z drugim odmerkom cepiva.

 

Vse nadaljnje epidemiološke postopke bo izvedla epidemiološka služba NIJZ (napotitev v karanteno na domu, navodila za karanteno na domu). Epidemiološka služba bo prepoznanim visokorizičnim kontaktom poslala elektronsko sporočilo na elektronski naslov starša oz. zakonitega zastopnika. V primeru, da epidemiološka služba ne bo uspela pridobiti elektronskega naslova, bo Izjavo o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu in Navodila za karanteno na domu poslala po pošti.

 

Dokument Izjeme glede karantene na domu za osebe, ki so bile v visoko tveganem stiku z osebo s covid-19 je dostopen na: https://www.nijz.si/izolacija. V primeru, da take osebe, ki imajo izpolnjeno eno od zgoraj naštetih izjem, prejmejo karantensko odločbo, o tem obvestijo Ministrstvo za zdravje, ki odločbe izdaja na naslov: odlocbe-karantena.mz@gov.si. Obvestilu je potrebno dodati dokazilo o izjemi za karanteno na domu (cepljenje, prebolevnost).

 

Tudi če vaš otrok ni bil prepoznan kot visokorizični kontakt, je najverjetneje imel stik z okuženo osebo, zato je pomembno, da v obdobju 14 dni od zadnjega tesnega stika (z osebo s covid-19 pozorno spremljajte otrokovo zdravstveno stanje. Če se v tem času pojavijo simptomi ali znaki bolezni covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …), ostanite doma in pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Zdravnik bo ocenil, ali je potrebna napotitev na vstopno točko zdravstvenega doma za odvzem brisa.

 

Ključne informacije o koronavirusu SARS-CoV-2 so dostopne na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

 

 

Z lepimi pozdravi,

 

ravnateljica Franka Pegan Glavina

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 5)