IP Španščina

Rezultat iskanja slik za španija
V okviru izbirnega predmeta Španski jezik, so se učenci v kabinetu gospodinjstva  preizkusili v kuhanju in pečenju slastnih tipičnih španskih dobrot.

Učenci 9.razredov so spekli krhke piškote, POLVORONES DE ALMENDRAS, ki so se dobesedno topili v ustih! ¡ MUY SABROSO!

 

Učenci 7.razredov so se izkazali v pripravi zelo priljubljenega zajtrka špancev, ki imajo radi tradicijo, CHURROS CON CHOCOLATE !

Sami so o tem povedali:

Učenci 7.razredov smo pripravili tradicionalni španski zajtrk, Churros con chocolate, ali po naše CCC. Tudi sami jih lahko naredite doma. Bili so zelo dobri in mi smo se lepo zabavali. Na koncu smo jih tudi pojedli, tako, da smo jih namakali v gosto, vročo čokolado! Mnami! ¡BUEN PROVECHO!

Lana

Z učiteljico smo delali “Churros con chocolate” . To je tradicijonalni španski zajtrk. Churrosi so narejeni iz testa, ocvrtega v veliki količini olja in nato se jih namaka v toplo, vročo čokolado.Potem pa v želodček,seveda! ¡MUY BUENO!

Liam

Churrosi so tradicijonalna španska sladica, ki se jo ponavadi je za zajtrk. Churrose smo delali v kabinetu gospodinjstva v Sv.Antonu. Zelo so nam uspeli in bili hrustljavi zunaj, znotraj pa mehki. Čeprav smo bili majhna skupina, smo se imeli zelo lepo.

Jakob

(Skupno 473 obiskov, današnjih obiskov 1)