Gimnastika

Mesec maj in junij sta za gimnastičarje naporna, saj ga poleg napornih traningov in vse večje vročine spremlja veliko tekmovanj.

Preko 500 tekmovalcev iz osnovnih in srednjih šol cele Slovenije se je 17. maja v Brežicah udeležilo Državnega prvenstva v športni gimnastiki in našo šolo je zastopalo 23 gimnastičarjev. Zaradi ogromnega števila tekmovalcev je tekmovanje potekalo od 9. pa vse do 18. ure. Tekmovanje je bilo ločeno po spolih in za gimnastičarje osnovnih šol po triadah. Letos so nas v 1. triadi zastopali 4 Najmlajši dečki (NMDI): Svit Novak in Leo Kovaček (Prade) ter Ervin Ramulič in David Handanovič (Sveti Anton) ter 9 Najmlajših deklic: Neža Ludoviko, Asija Savič, Vita Vladovič in Ilarija Stančič (Prade) ter Michelle Pahor, Maša Gulič, Hana Dindič, Mia Jerman in Hana Vodopija (Sveti Anton). V 2. in 3. triadi žal nismo imali dečkov, a upamo, da se bodo drugo leto vpisali v krožek. Nas je pa v 2. triadi zastopalo 5 Mlajših deklic (MDE) Brina Novak, Larisa Bertok, Alessia Stančič in Nika Višnjevec (Prade) ter Alina Ramulič (Sveti Anton), v 3. triadi pa 5 Starejših deklic (SDE) Liza Cah in Maja Žele (Prade) ter Teja Prodan, Meta Muženič in Ajša Čejvanovič (Sveti Anton).
Najboljše so se odrezale deklice 3. triade, ki so domov pripeljale pokal za 1. mesto ekipno, med njimi pa je po najvišji stopnički še v mnogoboju posegla Maja Žele.
Vsem iz srca čestitamo za vložen trud in dosežene rezultate!
26. maja je v šolski telovadnici potekalo Zaključno zabavno tekmovanje v “opicah” (akrobatika), “pajkih” (hoja v mostu) in “žabah” (skoki iz male prožne ponjave) za gimnastičarje šolskega krožka. Žal je bila udeležba nižja od pričakovanega (16 gimnastičarjev od skoraj 50 vpisahih), vendar smo se kljub temu vsi zabavali in staršem predstavili osvojeno znanje. Vsem čestitamo in to so rezultati:
Najmlajši dečki, 1. razred:
opice: 1. mesto Ervin Ramulič, 2. mesto Svit Novak, 3. mesto Leo Kovaček
žabe: 1. mesto Svit Novak, 2. mesto Ervin Ramulič, 3. mesto David Handanovič
pajki: 1. mesto Svit Novak, 2. mesto David Handanovič, 3. mesto Leo Kovaček

Najmlajše deklice, 1. razred:

opice: 1. mesto Neža Ludoviko, 2. mesto  Asija Savič, 3. mesto Lea Šopič
žabe: 1. mesto Neža Ludoviko, 2. mesto Lea Šopič, 3. mesto Asija Savič
pajki: 1. mesto Neža Ludoviko, 2. mesto Lea Šopič, 3. mesto Asija Savič

Najmlajše deklice, 2. in 3. razred:

opice: 1. mesto Mia Jerman, 2. mesto Hana Vodopija, 3. mesto Anđela Zorič
žabe: 1. mesto Hana Vodopija, 2. mesto Vita Vladovič, 3. mesto Mia Jerman
pajki: 1. mesto Anđela Zorič, 2. mesto Hana Vodopija, 3. mesto Mia Jerman

Mlajše deklice, 4. – 6. razred:

opice: 1. mesto Brina Novak, 2. mesto Samajla Topčagič, 3. mesto Špela Medved
žabe: 1. mesto Brina Novak, 2. mesto Špela Medved, 3. mesto Samajla Topčagič
pajki: 1. mesto Brina Novak, 2. mesto Samajla Topčagič, 3. mesto Špela Medved

Od tega dne so se treningi za dečke zaključili.

Treningi za deklice bodo letos potekali še vse do 16. junija, saj jih čakata še dve novi tekmovanji, in sicer prvo že ta konec tedna, 3. junija Memorial Brede Cilenšek (za deklice 2. in 3. triade) in 16. junija Odprto prvenstvo Divače (nivojsko tekmovanje v športni gimnastiki za deklice).
Obenem vabimo vse ljubitelje gimnastike ta konec tedna na Svetovni pokal v športni gimnastiki, ki se bo tudi letos odvijal v Športni dvorani Bonifika in kjer si boste lahko ogledali nastope najboljšoh slovenskih gimnastičarjev.
Selektorja moške in ženske reprezentance v športni gimnastiki Sebastijan Piletič in Andrej Mavrič sta za domači svetovni pokal v Kopru izbrala sledeče tekmovalce:
– od Slovencev bodo nastopili Luka Terbovšek in Jure Weingerl (oba parter), Sašo Bertoncelj in Luka Kišek (oba konj z ročaji), Andraž Lamut (bradlja) in Alen Dimic (bradlja, drog), izven konkurence bo tekmoval Jure Pavlica.
– od Slovenk pa Tjaša Kysselef (preskok, parter, gred), Adela Šajn (gred) in Lucija Hribar (bradlja, parter) v konkurenci svetovnega pokala. Izven konkurence bodo tekmovale Judita Zabukovec (parter), Gaja Žabnikar (gred) in Carmen Hrovat (bradlja).
Kvalifikacije v četrtek in petek od 15. ure dalje si lahko ogledate brezplačno. Vabljeni!
(Skupno 1.242 obiskov, današnjih obiskov 3)