Humanitarna pomoč za Ukrajino

Spoštovani starši,

tudi na Osnovni šoli Elvire Vatovec Prade se bomo pridružili Rdečemu križu Slovenije pri akciji zbiranja materialne pomoči za prebivalce Ukrajine. Zbiralna akcija bo potekala na obeh šolah od četrtka, 10. 3. 2022, do petka, 18. 3. 2022. Prostor za oddajo je označen in pripravljen ob glavnem vhodu. Skladno z navodili RK Slovenije zbiramo: higienske pripomočke (plenice, vložke, šampone, trda mila, otroške zobne paste, krtačke, …), komplete prve pomoči, material za prvo pomoč (npr. obliži, povoji …), prehrano (živila z daljšim rokom uporabe – nad 6 mesecev, npr. konzerve, suha hrana, otroška hrana).

Učenci oddajo material v označene zabojnike v šoli. Po zaključku zbiralne akcije bomo material zložili v škatle, jih evidentirali ter odpeljali v skladišče Libertas v Kopru. Zbrani material bodo v mednarodnem konvoju odpeljali v Ukrajino. Skladno z navodili RK Slovenije trenutno ne zbiramo drugega materiala.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi pripomogli k reševanju humanitarne krize v Ukrajini. Humanitarna pomoč Ukrajini_2022

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)