Eduroam

Brezžično izobraževalno omrežje Eduroam na Osnovni šoli Elvire Vatovec Prade

Kaj je brezžično omrežje Eduroam ?

Storitev Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole, osnovne šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko naš učenec ali zaposleni sodelavec vanj dostopa transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam.

Več o Eduroam si lahko preberete na naslovu https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/.

Pogoji uporabe

  • Imeti morate račun pri organizaciji, ki je članica Eduroam federacije,
  • ne kršite, oziroma niste kršili pravil, ki veljajo v omrežju

Kaj potrebujemo za dostop v omrežje Eduroam ?

Pridobitev uporabniškega imena in gesla

  • učenci: učenci imajo dostop do omrežja Eduroam omogočen preko digitalne identitete na OŠDL; digitalno identiteto sestavljata uporabniško ime, ki ga učenec pridobi in geslo.
  • zaposleni: zaposleni na šoli sporoči ROID-u, da želi uporabljati Eduroam.
  • opomba:uporabniško ime za Eduroam je v obliki ime.priimek@os-ev-prade.si (to je tudi službeni email naslov); pridruženo geslo je isto, kot ga uporabnik uporablja za ostale storitve AAI računa (npr. spletne učilnice in druge storitve, v katere se prijavlja z AAI računom).

Navodila za vzpostavitev povezave

Navodila za vzpostavitev povezave z Eduroam se nahajajo na naslovu https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/.
V primeru težav se učenci in zaposleni lahko obrnejo na ROID-a.

 

(Skupno 1.002 obiskov, današnjih obiskov 1)